Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.23. 06:00

Postaládánkból: Felépítettük Budapestet, köszönetet sem kapva

<p>Érpatak - Nemrégiben az Olvasóink írják rovatban jelent meg, hogy az illető nyugdíjasként még egy szál virágot sem kapott a cégétől, aki meg manapság nagy poszton van, az egy évnyi munka után milliókat tesz zsebre végkielégítésként.</p>

Egykor a szabolcsi és a Hajdú megyében élő magyarok és romák építették fel Budapestet, a feketevonaton hol ülve, hol állva utaztunk egy életen át.

Akik meg most a pódiumon vannak, azok most mindent eladnak. Mi az államnak dolgoztunk éhbérért, de nemhogy virágot nem adtak, de ezek a maiak meg sem kérdezik, hogy vagyunk, élünk-e egyáltalán.

A Kádár-rendszerben visszahívtak bennünket, egy ebédre vendégül láttak, szórakoztató műsorról gondoskodtak. Az álatalunk felépített vállalatokat, épületeket mind sorra eladják a maguk hasznukra. Mi nyugdíjasok, abból egyetlen fillért sem láttunk, pedig mi izzadtunk meg érte. Mi azt gondoltuk, hogy öregségünkre jobb lesz, ám ez nem így történt, földönfutóvá tettek, kisemmiztek. Anyám, én nem ilyen lovat akartam! – mondja a közmondás, és azt mondom én is vele - írta Kertész Sándor, érpataki olvasónk.

Kapcoslódó cikkek:

  • Mi is élni szeretnénk! – fakad ki olvasónk
    Felháborító, ami ebben az országban folyik. Ez nem is Magyarország már, mert lassan több külföldi van, mint magyar. A magyar itt csak rabszolga. Háromgyermekes anya vagyok, már a betevő falatot sem tudom megvenni a gyerekeimnek. Kitüntetés szociális munkáért

  • Változik a leszázalékolás rendszere
    Az egészségkárosodottak számára 2008. január 1-jétől olyan új társadalombiztosítási ellátást vezetnek be, amelynek fő célja a megmaradt, fejleszthető képességekre épülő rehabilitáció elősegítése.
  • Rokkantsági nyugdíjrendszer - különböző vélemények
    Az egyik vélemény szerint csak a munka adhatja vissza a betegek önbecsülését, az ellenkező álláspont szerint a testi és lelki sérült rokkantnyugdíjasok képtelenek lesznek felvenni a piaci versenyt egészséges kollégáikkal.
  • Nálunk a legsiralmasabb a bér
    A 30 gazdaságilag legfejlettebb ország közül Magyarországon a legkisebb a bér vásárlóerő-paritáson számolva.
  • Szigorúbb, de igazságosabb
    Egyértelművé válik, hogy például mi a „jövedelem”, mi az „elismert költség”, részletesen értelmezi a „hozzátartozó” fogalmát, s konkrétan megfogalmazza, hogy ki, illetve mi a „fenntartó”.
  • Munkateszt lesz a segély feltétele
    A kormány azt tervezi, hogy csökkenjen azoknak a száma, akik életkoruk alapján még dolgozhatnának, mégis inaktívak.

  •  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!