Vádat emelnek a sofőr ellen, aki zebrán gázolt gyalogost Debrecenben

Akt.:
Vádat emelnek a sofőr ellen, aki zebrán gázolt gyalogost Debrecenben
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a sofőr ellen, aki egy gyalogátkelőhelyen elütötte a 43 éves nőt.

Közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Sz. István 79 éves nyíradonyi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. április 1-jén 4 óra 25 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Hétvezér utcán a Vámospércsi út felől a Diószegi út irányába, amikor a Vágóhíd utca kereszteződésénél nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen áthaladó 43 éves nőnek, akit elütött. Az orvosi szakvélemény alapján a gyalogos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A debreceni rendőrök a szükséges nyomozási cselekmények elvégzése után gyanúsítottként hallgatták ki a 79 éves sofőrt. A bűncselekmény elkövetését Sz. István elismerte. A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a rendőrség 2015. október 2-án lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –








hirdetés