Vádat emelnek a légpuskával fenyegetőző férfi ellen

A szomszédok felé lőtt a fegyverrel
A szomszédok felé lőtt a fegyverrel - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Debrecen – A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki többször is a szomszédjai közelébe lőtt egy légpuskával Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint 2014. március 30-án 15 óra 4 perckor egy nő telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy Debrecenben, az Északi soron őt és a férjét egy légpuskával fenyegeti a szomszédjuk, aki már többször átkiabált nekik és feléjük lőtt.

A bejelentő elmondta, hogy a kertjükben egy darálóval aprították az ágakat, amely hangos volt és ez zavarta az agresszív férfit. A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a 65 éves helyi lakost, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók H. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terhelttel szemben zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –