Vádat emelnek a könyvtári tárcatolvaj ellen

Debrecen – A megalapozott gyanú szerint a férfi egy debreceni könyvtárban ellopta a sértett pénztárcáját. A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a gyanúsítottal szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 6-án 12 óra és 13 óra között a Debrecenben, a Bem téren található könyvtár egyik alkalmazottjától ismeretlen tettes eltulajdonította az olvasóteremben található íróasztalának fiókjában hagyott pénztárcáját. A nő az esetről feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon.

A beszerzett adatok alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 24 éves férfit, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök G. Imrét 2016. február 29-én Debrecenben elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán a debreceni lakos a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a terhelttel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: ,hirdetés