Vádat emelnek a kalauzverő férfi ellen

Vádat emelnek a kalauzverő férfi ellen
© Illusztráció: HBN-archív
Püspökladány – A püspökladányi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint egy jegyvizsgálót bántalmazott.

Egy férfi tett bejelentést 2014. december 21-én 20 órakor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a püspökladányi vasútállomás peronján ismeretlen személy egy jegyvizsgálót bántalmazott. A bejelentést követően a járőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Dezső hajdúszováti lakost. A nyomozók a 32 éves férfit elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a jegyvizsgáló kérte a vonatra felszállni készülő férfi menetjegyét, aki válasz helyett a földre rántotta és megrúgta őt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a terhelt ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –