Vádat emelhetnek a sofőr ellen, aki a Piac utcán nyitotta rá a kocsiajtót a gyanútlan biciklisre

Akt.:
Nagyjából itt történt a baleset
Nagyjából itt történt a baleset - © Forrás: Google Street View
Debrecen – Vádemelési, illetve bíróság elé állítási javaslattal fejeztek be nyomozásokat a Hajdú-Bihar megyei rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytatott közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás adatai szerint egy 51 éves debreceni férfi 2016. szeptember 23-án 11 óra 45 perckor személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Piac utcán. A sofőr a menetiránya szerinti jobb oldali parkoló sávban leállította az autót, majd figyelmetlenül kinyitotta a jármű bal oldali első ajtaját, amelynek nekiütközött az úttesten, a Szent Anna utca felől a Kossuth utca irányába közlekedő kerékpáros nő. A baleset során a biciklis súlyos sérülést szenvedett. A nyomozóhatóság 2017. február 28-án vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást, és az ügy iratait megküldte a járási ügyészségnek.

A Nyíradonyi Rendőrőrs közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 25 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a nyíradonyi lakos 2017. február 12-én 14 óra körül az általa vezetett személygépkocsival Nyíradony irányába közlekedett a Szakolykerti úton, amikor a 471. számú főút közelében található vasúti átjáróban későn vette észre, hogy a félsorompó csapórúdja tilos jelzést mutatott, zárt állapotban volt és annak nekiütközött. A sofőr az autó szélvédőjével letörte a sorompó rúdját. A rendőrök kihallgatták a férfit, aki beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy későn vette észre a sorompó tilos jelzését, és hiába fékezett, nem tudott időben megállni. A nyomozóhatóság a férfival szemben 2017. március 1-jén bíróság elé állítási javaslattal befejezte a nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében kéri a közlekedőket, hogy körültekintően, figyelmesen és a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, valamint ügyeljenek járművük sebességének helyes megválasztására.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .