Vacsora mellé sört ivott, majd ütközött egy másik teherautóval a gyanúsított

Akt.:
Vacsora mellé sört ivott, majd ütközött egy másik teherautóval a gyanúsított
© Fotó: Police.hu
Ártánd – A lengyel kamionos nekiment egy másik teherautónak. Kiderült ittasan ült a volán mögé. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrök egy baleset helyszínén intézkedtek 2019. január 25-én 19 óra 30 perc körül az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen. A nyomozás adatai szerint a legyen állampolgár a határátkelő várakozójában szeszesitalt fogyasztott, majd elindult a kamionjával, azonban nem sokkal később összeütközött egy vele szemben, szabályosan közlekedő teherautóval. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak mind a két járművezetővel szemben, ami az 58 éves lengyel férfi esetében pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták a sofőrt, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért, és elmondta a nyomozóknak, hogy a határátkelőhely várakozójában sört ivott a vacsorája mellé – olvasható a rendőrség honlapján.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.