Vacogás a nézőtéren: igazi 4D-élmény az Apollóban!

Akt.:
Vacogás a nézőtéren: igazi 4D-élmény az Apollóban!
Debrecen – A csütörtök esti előadást már „csak” 3D-ben élvezhették a nézők, mert beindították a fűtést.

Mentőexpedíció 3D-ben a Kertész Mihály-teremben – ez lett volna alig két tucatnyi néző programja szerda este (október 14-én). Plusz élménnyel is szolgált azonban a marsi élet nehézségeivel küzdő Matt Damonra kíváncsi közönségnek az Apolló Mozi. A vörös bolygó éjszakai hidegét ugyanis a nézőtéren is érezni lehetett, 4D-ssé téve az élményt az embereknek, akik közül sokan kabátban, sálban ültek végig több mint két órát. Az egyébként kiváló film után többen kérdezték a mozi 3D-s szemüvegeket összegyűjtő alkalmazottját, miért nem fűtöttek?

Ezt kérdeztük mi is a filmszínházat üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kommunikációs vezetőjétől, hozzátéve: nem a szerdai volt az első este az elmúlt hetekben, amikor a külső hőmérséklet 10 Celsius alá süllyedt…

Épp másnap kezdték

Kerekes Sándor kérdéseinkre küldött válaszában arról tájékoztatott, az üzemeltető akkor kéri a távfűtési szolgáltatás bekapcsolását és folyamatos üzemeltetését, ha a napi átlaghőmérséklet 10 Celsius alá csökken, vagy két egymást követő napon keresztül 12 Celsius alatt alakul. – Ezt most pontosan október 15-én, a hivatalos fűtési szezon első napján kértük – közölte, hozzátéve: tavaly még később október 28-án indult a fűtés és 2015 április 24-én zárult. A létesítmény megfelelő hőmérsékleten tartására abban az időszakban a cég 1 millió 691 ezer forintot költött, s összesen 454 GJ energiát használt el.

HBN–SZFÁ

Címkék: , ,hirdetés