V4-csúcs – Orbán Viktor: nagyon fontos döntés az alkotmány módosítása és a terrorellenes törvény elfogadása

Prága, 2016. június 8. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Robert Fico szlovák, Beata Szydlo lengyel, Bohuslav Sobotka cseh és Orbán Viktor magyar miniszterelnök (b-j) a visegrádi négyek (V4) országai kormányfői találkozóján Prágában, 2016. június 8-án. Háttal Lubomir Zaoralek cseh külügyminiszter.
Prága, 2016. június 8. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Robert Fico szlovák, Beata Szydlo lengyel, Bohuslav Sobotka cseh és Orbán Viktor magyar miniszterelnök (b-j) a visegrádi négyek (V4) országai kormányfői találkozóján Prágában, 2016. június 8-án. Háttal Lubomir Zaoralek cseh külügyminiszter. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Prága – Nagyon fontos döntést hozott kedden a magyar parlament azzal, hogy módosította az alkotmányt, és elfogadta a terrorellenes törvényt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután Prágában a négy visegrádi ország kormányfői csúcstalálkozója utáni sajtóértekezleten.

“Ritka pillanat ez a magyar parlamentarizmus modernkori történetében, mert az ellenzék egy része is megszavazta ezeket az intézkedéseket” – hangsúlyozta a kormányfő, aki a M1 aktuális csatorna tudósítójának kérdésére válaszolt. “Egy-egy ilyen esemény csodaszámba megy” – tette hozzá.
Szerinte azzal, hogy sikerült módosítani az alkotmányt, és sikerült a terrorellenes törvényt is elfogadni, “megadták a magyar hatóságoknak azokat a jogosítványokat, amelyekkel eséllyel veszik fel a harcot a terrorista akciókkal és fenyegetettségekkel”.

“Ez egy nagy pillanat Magyarország számára, mert úgy érzem, hogy tegnaptól a kormány jóval nagyobb eséllyel tudja garantálni az ország polgárainak biztonságát, mint ahogy eddig tette” – hangsúlyozta a kormányfő.

A kormány ezzel “minden eszközt megkapott a magyar parlamenttől, ami egyébként Európában természetesnek számít, annak érdekében, hogy megvédje állampolgárait” – mutatott rá Orbán Viktor.

– MTI –

Címkék: , ,