Vörösiszap – még mindig kiritkus egy idős beteg állapota a győri kórházban

Valamennyit javult ugyan, de még mindig kritikus az állapota annak az idős férfinak, akit a győri kórház égésplasztikai osztályán kezelnek napok óta.

A kolontári férfi testének 70 százalékán szenvedett égési sérülést az iszapkatasztrófa idején. Ebben az intézményben összesen három olyan beteget ápolnak, akik az iszapömlésben sérültek meg.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta: a 71 éves férfit kétszer is megműtötték, de komplikációk léptek fel nála és állapota szombat óta folyamatosan romlott. Az idős embert az ajkai kórházból mentőhelikopterrel hozták Győrbe, ahol most az égésplasztikai osztály intenzív részlegén kezelik. Az utóbbi órákban már kevesebb gyógyszerre volt szükség a keringése fenntartásához, de az állapota továbbra is kritikus.

Tamás László János elmondta azt is: a győri kórházban rajta kívül még két iszapömlésben megsérült embert ápolnak, egyikük egy középkorú férfi, akinek a teste 15 százalékban sérült, ő a hétvégén elhagyhatja a kórházat, egy idős nő viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett a katasztrófa során, hogy hosszabb kórházi kezelésre szorul.

– Független Hírügynökség –