VÖRÖSISZAP: Van remény a szemkárosodott kislány látásának megmentésére

Van remény arra, hogy megmentsék annak a 3 éves kislánynak a látását, akinek a szemébe ment a vörösiszap – mondta a Független Hírügynökségnek Bausz Mária, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgató-helyettese.

A főorvos közölte azt is, miután megvizsgálták a kislányt átküldték a Heim Pál Kórház toxikológiai osztályára, mivel a gyermek nyelt is a veszélyes iszapból. Miután ott ellátták, a szemészeti klinikán egy kisebb műtét vár a gyermekre.

A kislányt a veszprémi kórházból szállították át kedden Budapestre, a Semmelweis Egyetemre. Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója akkor azt mondta: félő, hogy maradandó látáskárosodárt szenvedett a gyerek, ezért küldték át a fővárosi klinikára, ahol nagyobb esély van megmenteni a szeme világát.

A katasztrófa egyik legsúlyosabb sérültjének is valamelyest javult az állapota – mondta a Független Hírügynökségnek Tamás László János, a győri Petz Aladár Kórház főigazgatója. A 71 éves férfi testfelületének csaknem 70 százaléka égett meg, jelenleg is életveszélyes állapotban, lélegeztető gépen van. A főigazgató szerint azonban úgy tűnik egy-két napon belül le lehet venni a lélegeztetőgépről.

A legutóbbi információk szerint a katasztrófa sérültjei közül 61 embert ápolnak az ajkai, veszprémi, győri kórházakrban, valamint Budapestenis több intézményben, így például a Honvédkórházban, a baleseti intézetben, és a Szent István Kórházban.

– Független Hírügynökség –