VÖRÖSISZAP: Egy család, egy város – segítség az iszap károsultaknak

Egy család, egy város. Segítségnyújtó programot indított Sándorfalva polgármestere.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés alakuló ülésén kérte meg a városvezetőket, hogy településük fogadjon örökbe egy iszapkárosult családot és segítse abban, hogy új életet tudjanak kezdeni. A polgármester azt mondta, így sokkal közelebb tudnak kerülni a bajba jutott családokhoz és így személyre szabott segítséget tudnak nyújtani.

Kakas Béla úgy gondolja, hogy a jelentkező településeket és a rászoruló családokat – azért, hogy igazságos legyen – sorsolással párosítják össze. A családokkal megbeszélnék, hogy hogyan képzelik a jövőbeli életüket. Amennyiben maradni akarnak a saját településükön, akkor pénzzel, építőanyaggal, bútorokkal, fizikai munkával segítenék, hogy minél hamarabb otthonuk lehessen. Ha pedig el akarnak költözni az elöntött településről, akkor sajátjukon ingyen telekkel és a már felsorolt felajánlásokkal tudnák támogatni a családokat.

A polgármester azt is vállalja, hogy az önkormányzatok és a családok között kialakítja és tartja majd a kapcsolatot. Kakas Béla az ötletét a Csongrád Megyei Közgyűlés alakuló ülésén jelentette be és azt kérte, hogy a megye több mint hatvan települése közül, minél többen csatlakozzanak az ötletéhez.

– Független Hírügynökség –