VÖRÖSISZAP: Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki az iszapkatasztrófa miatt – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteki közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság. Deák Józsefet, a MAL Zrt. műszaki igazgatóját közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsítják. A férfi szabadlábon védekezhet.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei csütörtökön hallgatták ki a cég műszaki igazgatóját. A rendőrség álláspontja szerint – a közleményben nem teljes nevével szereplő – Deák József elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását. A férfit gondatlan közveszélyokozás valamint környezetkárosítás vétségével gyanúsítják.

Deák József nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A műszaki igazgató szabadlábon védekezhet. Az ORFK közleményében beszámol arról is, hogy – a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel – haladéktalanul bevezette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket, és előterjesztést tett azok zár alá vételére.

Az ügy másik gyanúsítottja Bakonyi Zoltán, a MAL Zrt. vezérigazgatója.

– Független Hírügynökség –