VÖRÖSISZAP – Ma ül tárgyalóasztalhoz a Mal Zrt és a károsultak jogi képviselője

VÖRÖSISZAP – Ma ül tárgyalóasztalhoz a Mal Zrt és a károsultak jogi képviselője

Vörösiszap – még mindig kiritkus egy idős beteg állapota a győri kórházban
fuggetlen | 2010.10.20 13:59

Valamennyit javult ugyan, de még mindig kritikus az állapota annak az idős férfinak, akit a győri kórház égésplasztikai osztályán kezelnek napok óta.

Elkezdődtek a tárgyalások a Mal Zrt és a vörösiszap károsultak képviselői között
fuggetlen | 2010.10.20 12:49

Szerdán délben elkezdődtek a tárgyalások a Mal Zrt és az iszapkárosultak képviselője között.

VÖRÖSISZAP – Honlapot indított a katasztrófavédelmi kormánybiztos
fuggetlen | 2010.10.20 11:04

Honlapot indított a katasztrófavédelmi kormánybiztos, hogy a Mal Zrt állami felügyeletével kapcsolatos kérdésekről folyamatosan tájékoztatni lehessen az érdeklődőket. Most még egy ideiglenes oldal indult, három hét múlva készül el a végleges.

VÖRÖSISZAP – Megszűnt a Mal Zrt német vezérigazgatójának megbízatása
fuggetlen | 2010.10.20 07:59

Közös megegyezéssel megszűnt a Mal Zrt német vezérigazgatójának megbízatása múlt hét pénteken – adta közre a cég a honlapján.

VÖRÖSISZAP – Ma ül tárgyalóasztalhoz a Mal Zrt és a károsultak jogi képviselője
fuggetlen | 2010.10.20 07:29

Várhatóan szerdán délben elkezdődnek a tárgyalások a Mal Zrt és az iszapkárosultak képviselője között.

A Mal Zrt hétfőn tette közzé honlapján, hogy azonnali intézkedéseket kíván hozni az október negyedikén történt vörösiszap-katasztrófa sérültjeinek és károsultjainak megsegítésére. Ruttner György, a cég jogi képviselője a Függeteln Hírügynökségnek akkor azt mondta: a tárgyaláson megbeszélik a károkkal kapcsolatos részleteket, vagyis melyek az önkormányzatokat ért károk, mik az egyéni károk, és hogyan lehet ezeket praktikusan kezelni.

Magyar György ügyvéd, a károsultak képviselője a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta, hogy közvetlen igényt nyújtottak be a Mal Zrt.-hez az általa képviselt önkormányzatok és egyéni károsultak követelésével. Ebben a levélben bizonyos ügyfeleknél nevesítették a vagyoni és nem vagyoni károkat, köztük a személyhez fűződő jogok, például a lakhatáshoz való jog sérülésével kapcsolatosakat is.

Magyar György azt mondta: a MAL legutóbb felajánlotta egy másfél milliárdos alap létrehozását, ez vélhetően az önkormányzatokat ért, úgynevezett közösségi károk fedezetére elég lehet. Az egyéni károk tekintetében feltehetően külön tárgyalásokra lesz szükség.

– Független Hírügynökség –