VÖRÖSISZAP – Hétfőn kezdik a híd újjáépítését Kolontáron

A katonák hétfőn elkezdik újjáépíteni Kolontáron azt a hidat, amely a kiömlő iszap semmisített meg. Egy ideiglenes híd már állt a helyén, de ezt csak a gyalogosok használhatták, és egyszerre legfeljebb egy, a mentésben résztvevő autó hajthatott rá.

A kolontári Torna patakon átívelő hidat a kiömlő vörösiszap mosta el. A falu bevezető útja a hídon fut át, és összeköti az egyes településrészeket. A katonák építettek ugyan egy ideiglenes gyaloghidat, de azt az autósok nem használhatják, csak legfeljebb egy, mentéshez használt kocsi hajthat rá.

Tili Károly, Kolontár polgármestere arról tájékoztatott, hogy katonák érkeztek a településre, hogy hétfőn nekilássanak az új híd megépítéséhez. A nagy teherbírású hídon a teherautók is áthajthatnak majd.

Közben Deverecseren is folyik a munka, folyamatos a takarítás – jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Itt még 700 olyan lakó van, aki nem tért vissza otthonába, 22 -en még mindig ideiglenes szálláson laknak. A két család a devecseri zeneiskolában tölti az éjszakákat.