VÖRÖSISZAP – Harminc elhullott kutyát, és 300 baromfit gyűjtöttek össze eddig

Két elpusztult lovat, egy borjút, harminc kutyát, két sertést és háromszáz darab baromfit gyűjtöttek össze az elmúlt két napban a katasztrófa sújtotta Devecseren és Kolontáron – tájékoztatott a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

A károsultak kárfelmérő lapokat kapnak, ezek mellett a hivatal egy 24 órás készenléti telefonszolgálatot állított fel Győr-Moson-Sopron-, Vas- és Veszprém megye érintett igazgatóságainál.

A hivatal szerda esti közleménye szerint teljes halászati és horgászati tilalmat rendeltek el szerdától a Vas megyei Mersevári tőzegbánya és Nagypiriti kavicsbánya tavakon. Részleges vadászati tilalom lépett életbe Veszprém megyében, a Rába-menti KKVE és a Noszlopi Vadásztársaság szennyezéssel érintett területein.

Legeltetési és takarmány-felhasználási tilalmat Veszprém megyében rendeltek el az Apácatorna közigazgatási területéhez tartozó Torna patak által elöntött területen, illetve Kamond, Nagypirit, Csögle, Egeralja és Adorjánháza területeihez tartozó, vízzel elárasztott legelőkre.

A hivatal közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a korábbi híradásokban tévesen jelent meg, hogy három megyére kiterjedően halászati és horgászati tilalmat rendeltek volna el. A tilalom kizárólag a fent említett területekre terjed ki.

– Független Hírügynökség –