VÖRÖSISZAP – Újabb területeken érvényes a részleges vadászati és halászati tilalom

Újabb területeken rendelték el a vadászati és halászati, illetve horgászati tilalmat a három megyében, ahol a hétfői katasztrófa után részleges tilalmat vezettek be.

A tilalmakról a vöröiszap katasztrófával kapcsolatos hivatalos állami weboldal, illetve a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) internetes oldala közöl részletes és folyamatosan frissített tájékoztatást.

Vas megyében a részleges horgászati és halászati tilalom a friss adatok szerint már a mersevári tőzegbánya tavat és a nagypiriti kavicsbánya tavat érinti. A részleges tilalom ebben az esetben azt jelenti, hogy a tiltás a halászati hatóság által engedélyezet kutató tevékenységre, és a halászati hatóság által felügyelt halmentésre nem terjed ki.

Győr Moson-Sopron megyében az újabb adatok szerint a halászati és horgászati tilalom a Dunának a Mosoni-Duna torkolatától a komáromi vasúti hídig tartó szakaszára is érvényes.

A részleges vadászati tilalommal érintett vadásztársaságok köre pedig a Bakonyerdő ZRt. Bakonyi vadászterületével bővült. A részleges vadászati tilalom az érintett vadásztársaságoknál azt jelenti, hogy a területük vörösiszappal borított részén és annak egy kilométeres védőzónájában, illetve a szennyeződéssel érintett vízterületeken és azok egy kilométeres védőzónájában nem szabad vadászni.