VÁLASZTÁS 2010 LMP: Megtörtént a csoda

Megtörtént a csoda, az LMP parlamenti párt – kommentálta a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke, Karácsony Gergely a választás első fordulójában elért eredményt a Független Hírügynökségnek.

“Mindenki azt mondta, hogy ilyen kevés ismert arccal és kevés pénzzel nem lehet sikeres kampányt csinálni. Visszanézve azonban a korábbi felméréseket, látható, hogy a kampány időszakában csak az LMP támogatottsága nőtt” – mondta a Független Hírügynökségnek Karácsony Gergely.

A feladat igazán csak április 12-én kezdődik – fogalmazott a kampányfőnök. Ebben a pillanatban még nem tudja pontosan, hol maradt állva a párt, a munkát biztos, hogy tovább kell folytatni a két forduló közötti időszakban. Minden esetre már most el kell kezdeni az építkezést, hogy az önkormányzati választásokra hadra fogható, országos párt legyen az LMP, hogy helyben tudja képviselni az emberek érdekeit.

A Lehet Más a Politika egy 2009-ben alakult párt, alakulásával egyidőben bejelentette indulását az európai parlamenti választásokon is, ahol a Humanista Párttal közösen indítottak listát. Azt a választást végül 2, 6 százalékos eredménnyel zárták, vagyis nem érték el a mandátumszerzéshez szükséges 5 százalékot, ugyanakkor az SZDSZ-t sikerült megelőzniük. A párt tagjai honlapjuk szerint elsősorban a valódi demokrácia, az igazságos és szolidáris társadalom, valamint az egészséges környezet megteremtését tűzték ki célul.

– Független Hírügynökség –