VÁLASZTÁS 2010 – NÓGRÁD: Négyből három fideszes első körben képviselő

Nógrád megye négy választókörzetéből három fideszes jelölt már az első körben parlamenti mandátumot szerzett, a negyedikben, a salgótarjániban 14%-os előnnyel vezet a Fidesz-KDNP a nem hivatalos végeredmény szerint.

Az adatok teljes feldolgozása után a szécsényi körzetben 58,73%-ot szerzett Nagy Andor, Balassagyarmaton 58,06%-ot Balla Mihály, a voksok csaknem teljes összeszámolása után a pásztói körzetben Becsó Zsolt nyert 50,92%-kal, így valószínűleg mindhárman bejutnak a parlamentbe.

A Független Hírügynökség értesülése szerint Salgótarján polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda szintén nyertesnek nevezte magát. Igaz, ő csupán a szavazatok 43,39%-át nyerte el, de ebben a körzetben mindig a második körben dőlt el a választás és a Fidesz itt még sohasem fordult előnnyel – hangsúlyozta. A politikus az MSZP megyei elnökét, Boldvai László 14%-kal, és a Jobbik jelöltjét, Bagó Lászlót több mint 20%-kal verte.

A nógrádi választás érdekessége, hogy politikai pályafutása során először szerzett egyéni mandátumot a megyei közgyűlés elnöke, Becsó Zsolt, akit 1994-ben Pásztón, majd 2002-ben és 2006-ban Salgótarjánban is megvert a szocialista ellenfele. Az MSZP Nógrád területi választókörzeteiben – Pásztó kivételével, ahol Juhász Gábor titokminiszter 3. lett a Jobbik jelöltje mögött – a második helyen végzett.

– Független Hírügynökség –