VÁLASZTÁS 2010 – Jobbik: A nemzeti áttörés napja a mai

A nemzeti áttörés napjaként értékelte a Jobbik választási eredményét Vona Gábor. A pártelnök azt mondta: sokan jobb eredményt reméltek, de hatalmas “ellenszélben” kellett kampányolni.

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után tartott beszédében azt mondta: a választás napja tragikus és felháborító volt, épp úgy, mint a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon által elnökölt évek. Szerinte a Jobbik által elért eredményt egyértelműen sikerként kell elkönyvelni, a párt egy év alatt megduplázta támogatóinak számát, vasárnap körülbelül egymillióan szavaztak rá.

Az elnök véleménye szerint biztató, hogy pártja növekszik. Vona Gábor ugyanakkor bevallotta, hogy ő és sok jobbikos is abban bízott, sikerül az MSZP-t legyőzni, de mint mondta, erre is sor kerül a jövőben. “Mi győzelemre születtünk, és napról napra erősebbek leszünk” – tette hozzá. A parlamenti munka kapcsán azt mondta, minden olyan javaslatot támogatni fognak, amely az ország érdekét szolgálja.

– Független Hírügynökség –