VÁLASZTÁS 2010 – Húsz választó szavazása után vették észre, hogy csak egy lapot kaptak

Már a huszadik választópolgár akart szavazni a Vas megyei Egyházashetyén a 001-es szavazókörben, mikor a szavazatszámláló bizottság tagjai észrevették, hogy az addig voksolóknak csak területi listás szavazólapot adtak oda, az egyéni jelöltre szólót viszont nem.

A helyi választási iroda vezetője utasítása alapján telefonon, illetve személyesen felkeresték az addig szavazó 19 embert, hogy újra menjenek el a szavazóhelyiségbe és adják le voksukat az egyéni jelöltekre is. A 19 emberből hatan mozgóurnát kértek, 13 pedig visszament szavazni egyéni jelöltre is a szavazókörbe.

Vasárnap kora délután az Egyházashetyén történten kívül újabb rendkívüli eseményekről számoltak be az ország több választókerületéből is a szavazatszámláló bizottságok. Kemecsén például valaki egy összetépett szavazólapot akart kivinni a helyiségből, a szavazatszámláló bizottság tagjai ezt megakadályozták, a lap végül belekerült az urnába. Szeghalmon egy választópolgár kitöltötte a szavazólapot, majd igazolást akart kérni a bizottságtól arról, hogy kire szavazott. Tájékoztatták, hogy erre nincs lehetőség, erre a választóval lévő másik ember a bizottság asztalára lerakott, kitöltött lapokat lefotózta. Felszólították őket, hogy ezt fejezzék be, mire bedobták az urnába a két szavazólapot és elmentek.

– Független Hírügynökség –