VÁLASZTÁS 2010 – FEJÉR MEGYE – Hétből öt hely már az első fordulóban eldőlt

Fejér megye mind a hét választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei végeztek az első helyen, közülük várhatóan öten szereznek mandátumot az első fordulóban.

A nem hivatalos végeredmény szerint már első körben a parlamentbe került Vargha Tamás, L.Simon László, Törő Gábor, Varga Gábor és Tessely Zoltán.

Várhatóan nem szerez mandátumot az első fordulóban Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Az adatok száz százalékos feldolgozottsága szerint a székesfehérvári 1-es körzetben 49,51 százalékot kapott, míg a második helyen a szocialista Knizse Gyula végzett 23,72 százalékkal, a Jobbik jelöltje, Kummer Ákos lett a harmadik, 13,38%-kal. Szintén ebben a körzetben indult Viniczai Tibor, a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja, a párt jelenlegi alelnöke, Székesfehérvár alpolgármestere. Viniczai az öt képviselő-jelölt közül az utolsó, ötödik helyen végzett 3,58 százalékkal.

Valószínűleg szintén a második fordulóban dől a mandátum sorsa Fejér megye 3-as választókörzetében, Dunaújvárosban. A csaknem teljesen feldolgozott adatok alapján az első fordulót Dorkota Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője és Dunaújváros alpolgármestere nyerte 41,95%-kal, a szocialista Kálmán András (24,40%) és a jobbikos Pintér Tamás (14,83%) előtt.

A hét választókörzetből öt helyen az MSZP lett a második a Jobbik előtt, két helyen a Jobbik megelőzte a szocialistákat.

– Független Hírügynökség –