Uzsorásokat fogtrak a nógrádi rendőrök

Uzsorások ellen folytat büntetőeljárást a Rétsági Rendőrkapitányság egy ötven év körüli nő és valamivel fiatalabb “üzlettársa” ellen, akit tetten értek, amikor a férfi az adósaiktól – erőszakosan fenyegetve – követelte a kölcsön igen magas kamatait.

Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: A nyomozás eddigi adatai szerint a nő Pásztón hitelirodát működtetett. Legális hitelügyintézői tevékenysége mellett azonban két éve magánszemélyeknek úgynevezett uzsorakölcsönt, azaz igen magas kamatozású hitelt is nyújtott. Társa pénzbehajtóként tevékenykedett, lakossági bejelentésre tetten érték, s pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. A nő egyelőre szabadlábon védekezhet.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akiket az uzsorás páros megkárosított, illetve megfenyegetett. Az áldozataik száma akár több száz is lehet – tette hozzá Medve Judit.. Azt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el a sajtóügyeletes, hogy milyen kamatot számoltak fel az uzsorások.

– Független Hírügynökség –