Üzletszerűen árulta a neten a semmit

Akt.:
Nyíradony – A nyíradonyi nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a budapesti férfi ellen, aki a gyanú szerint olyan termékeket adott el, amelyekkel nem is rendelkezett.

Egy nő tett feljelentést a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon 2015. augusztus 10-én, mivel 2015. márciusban egy internetes hirdetési oldalon fesztiváljegyeket vásárolt, amelyeknek árát átutalta a hirdető által megadott bankszámlaszámra, azonban a jegyeket nem kapta meg, illetve az eladó férfival az esetet követően nem tudta felvenni a kapcsolatot. A rendőrök a feljelentést követően tanúkat hallgattak ki, valamint adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti lakost, akit a járőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi rendőrkapitányságára előállítottak. A férfit a nyíradonyi nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A nyomozás adatai szerint Sz. József 2015. március és augusztus között további 16 esetben különböző műszaki cikkeket hirdetett interneten, amelyeket a vevők kifizettek, azonban ő ezekkel nem rendelkezett, így a termékeket egyik esetben sem küldte meg a sértetteknek.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrse a 35 éves férfi ellen az üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –