Üzemanyagot lopott, hogy kipróbálhassa frissen szerzett jogsiját

Hosszúpályi – A nyomozóknak azt mondta a gyanúsított, hogy azért lopott gázolajat, mert ki akarta próbálni az újonnan megszerzett jogosítványát.


A Hosszúpályi Rendőrőrsön tett bejelentést 2014. február 19-én 16 óra körüli időben egy helyi férfi arról, hogy ismeretlen tettes a telephelyén álló mezőgazdasági munkagépekből több tíz liter üzemanyagot lopott el. A rendőrök az elkövető azonosítása érdekében a helyszínen adatgyűjtést, tanúkutatást hajtottak végre.

A tudomásukra jutott információk alapján az egyenruhások látókörébe került egy 29 éves férfi, akinél a házkutatás során megtalálták az eltulajdonított gázolajat.

A rendőrök elfogták és a kapitányságra előállították a helyi lakost, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. Sz. Károly elismerte a bűncselekmény elkövetését és azt mondta, azért lopta az üzemanyagot a gépkocsijába, hogy az újonnan megszerzett jogosítványát kipróbálhassa.

Ellene – szabadlábon hagyása mellett – a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –