Útra csábít a Mátra

A formálódó anyag szépsége
A formálódó anyag szépsége
Debrecen – Kristálytiszta levegőt is hoz kirándulni vágyó olvasóinknak a kikelet.

Következő túránk első állomása – mint azt korábbi ajánlónkban már jeleztük – a Mátra északi lábánál fekvő gyönyörű hegyi település, Parádfürdő, ahol a különleges Cifra Istállót és Kocsimúzeumot tekintjük meg. A fagerendás, vörös téglás, díszes külsejű, belül vörösmárvány burkolatú Cifra Istálló 1880-ban, Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus stílusban, ma a lovak mellett kocsimúzeumnak ad helyet. Az eredeti 19–20. századi hintók és kocsik mellett hajtószánt, városi szánt, vadászkocsit, konflist és fiákert is megtekinthetünk.

Parádsasváron a több mint 300 éves múltra visszatekintő üveggyártást feltámasztó manufaktúrába látogatunk: aki már látott izzó kemencét, látta, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek a kristálycsodák, az sosem fogja elfelejteni, aki pedig még nem látta, az nem hagyhatja ki az élményt. Egy ólomkristály-csiszoló műhelyben azt is felfedezhetjük, miként lehet az üveget szépséges mintákat rejtő, csillogó csodákká varázsolni. Megtekintjük az egykori üveggyár múzeumát, a Kristály Galériát is.

Utunkat Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre tartva folytatjuk, mely a szubalpin klímájával, kristálytiszta levegőjével, és kiváló panorámájával várja a vendégeket. A Mátrában 1014 méter magasan található tévétorony kilátóként látogatható. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Tartson velünk Ön is!

HBN


Tudnivalók

Időpont: 2016. március 12. (szombat)

Részvételi díj: 7.990 Ft/fő

Foglalási és fizetési határidő: 2016. március 7. (hétfő)

Indulás: a kora reggeli órákban Debrecenből

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 46/780-450 (H–P 10.00–17.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, info@expertholiday.hu; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az ebéd és a csoportkísérő díját. Nem tartalmaz biztosítást.

Programok: a Kocsimúzeum, a Cifra Istálló, a Kristály Galéria és az üveg- és ólomkristály-csiszoló manufaktúra meglátogatása. A buszt a meghirdetett részvételi díjjal minimum 35 fő jelentkezése esetén indítjuk. A rajtunk kívülálló körülmények miatti programváltoztatás jogát fenntartjuk.

hirdetés