Ütötte-vágta az asszonyt, ahol érte

Debrecen – Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a 36 éves debreceni férfi ellen, aki ittas állapotban többször is bántalmazta élettársát.

A vádlott féltékenység miatt tavaly decemberben az ágyban fekvő nő fejét többször megrúgta, majd szidalmazta. A férfi – miután a sértett a szomszédba menekült – bement a ház udvarára, ahol két kézzel földhöz vágta. A nő a földre esve a bal vállát megütötte és nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A vádlott még aznap életveszélyesen megfenyegette, majd a bántalmazások miatt mentőt hívott. Másnap a vádlott ismét ittasan tért haza a munkából, s látta, hogy az élettársa az előző napi sérülések miatt ágyban fekszik. Ekkor lehúzta őt az ágyról, majd két alkalommal nagy erővel arcon ütötte, megrúgta és felszólította, hogy végezze el a házimunkát. A sértett a szomszédoktól értesítette a rendőrséget.

Az előzetes letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és a vele szemben szintén súlyos testi sértés miatt kiszabott próbaidőre felfüggesztett 6 hónap időtartamú börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta.

HBN