Utolsóként zártak a mieink a páros Eb-n

Tabaka József
Tabaka József - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A páros Európa-bajnoki elődöntőnek az olaszországi Badia Calavena adott otthont, ahol hét ország – Dánia, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Ukrajna, Magyarország és Németország – csapata küzdött a dobogós helyekért, azaz a fináléba jutásért.

Hazánkat Tabaka József és Magosi Norbert képviselte a viadalon, akik elmaradva a várakozásoktól, a hetedik helyen végeztek. A magyar egység hat futamban állt starthoz, mindössze az ukránok ellen értek el döntetlent (3–3), a többi riválistól vereséget szenvedtek: a dánoktól, a németektől és az olaszoktól 5–1-re, míg a szlovénektől és az osztrákoktól 4–2-re. A mieink közül Tabaka 8, míg Magosi 2 pontot szerzett.

A győzelmet, mindössze egy pontot hullajtva a favorit dánok szerezték meg a németek és a házigazda olaszok előtt.

A döntő augusztus 13-án Rigában lesz, ahol a rendező jogán a házigazda lettek, a tavalyi debreceni finálé dobogósai, Lengyelország, Oroszország és Csehország, illetve Dánia, Németország és Olaszország méri össze erejét.

HBN


Tények

1. Dánia 29 pont (R. Jensen 17, Korneliussen 12), 2. Németország 22 (Smolinski 10, Michael Hartel 12), 3. Olaszország 21 (Covatti 15, Castagna 1, Vicentin 5), 4. Szlovénia 18 (Skorja 15, Stojs 3), 5. Ausztria 14 (Wallner 11, Gappmaier 3), 6. Ukrajna 12 (Melnicsuk 11, Trofimov 1), 7. Magyarország 10 (Tabaka 8, Magosi 2)
Sporthírek


hirdetés