Utolsó ülését tartja a megyei közgyűlés

Ebben a ciklusban utolsó rendes ülését tartja ma délelőtt 10 órai kezdettel Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítjuk a tanácskozásról.

Az ülésen a képviselők zárt ülésen döntenek – többek között – A megye október 23-a alkalmából átadandó kitüntető díjainak odaítéléséről, a mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ igazgatói, illetve a borsodivánkai Pszichiátriai Otthon intézményvezetői álláshelyére beérkezett pályázat elbírálásáról. Értékelik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetésének I. félévi végrehajtását és módosítják több a megyei önkormányzat fenntartásában lévő gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények alapító okiratát. Szó lesz a feladatok csökkenéséből adódó szükségtelenné vált foglalkoztatás megszüntetéséről a megyei okatási intézményekben és döntenek a képviselők a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásról is.

A testület tárgyal és határoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház kapacitás-lekötésének módosításáról, illetve arról, hogy közbeszerzési pályázatot írjon ki az intézmény a kórház egyedi vízellátási rendszerének kialakítására.

Az ülés foglalkozik egyes ingatlanok önkormányzati vagyon részeibe való besorolásával és az Éden Kemping) minimális vételár nélkül értékesítésre történő meghirdetésének engedélyezésével, illetve a szabaddá Miskolc, Széchenyi u. 35. épület és a Hegyi Kemping értékesítésével.

Sz.B.