Utolsó bajnokiját is behúzta az Eötvös DSE

Szombathy András tanítványai lepipálták a mezőnyt
Szombathy András tanítványai lepipálták a mezőnyt - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A szezon véget ért, de az NB I.-ért még játszhatnak Szombathy András tanítványai.

A Miskolci Vasutas SC-hez látogatott az NB II. Keleti csoportjának legutóbbi fordulójában, múlt hétvégén a már hetek óta bajnok DSZC-Eötvös DSE. A debreceniek, akik ezt megelőzően a Szegedi Röplabda Sportegyesületet verték 3:1-re, ezúttal sem tudtak a legjobb csapatukkal kiállni, többek között a csapatkapitányuk, Fehér Anna Ditta sem lépett pályára.

A mérkőzés elején jól tartották magukat a borsodiak, de aztán fokozatosan növelték előnyüket Domonkos Kittiék. A szett a fiatal Jámbor Eszter pontjával ért véget. A második játékrészben a lelkes miskolciak 4:1-es vezetést szereztek, de sikerült rendezniük soraikat Kovács-Miskolczi Noémiéknek, s 7:7-nél kiegyenlítettek, majd főleg Vojth Ildikó sáncainak és ütéseinek, Molnár Vivien ponterős játékának, valamint Németi Rebeka nyitássorozatának és példás mezőnymunkájának köszönhetően 10 ponttal nyerték ezt a szakaszt. És a végelszámoláskor sem kellett aggódniuk.

A DSZC-Eötvös DSE számára lezárult a 2018/19-es bajnokság. A csapat 17 alkalommal győztesen hagyta el a játékteret és mindössze kétszer vesztett, 17 pont az előnye a második helyezettel szemben.

Amennyiben az egyesület tudja vállalni az élvonalbeli szerepléssel járó kötelezettségeket, az NB I.-ért kiírt bajnoki döntő a május 11-12-i hétvégén lesz.

HBN