Helyi közélet

2014.12.05. 16:02

A Mikulás mellett Risztov Évával is találkozhattak

Debrecen - Lépésről lépésre a mosolyotokért – mikulásnapot tartanak az ajak,- és szájpadhasadékkal született gyermekek és a gyermekklinika kis betegeinek.

Debrecen - Lépésről lépésre a mosolyotokért – mikulásnapot tartanak az ajak,- és szájpadhasadékkal született gyermekek és a gyermekklinika kis betegeinek.

A debreceni Gyermekgyógyászati Intézet Gyermeksebészeti Osztályán az elmúlt 10 év alatt több mint 200 gyermeket kezeltek, és most is gondozzák az ajak- és/ vagy szájpadhasadék valamely formája miatt. A hasadékos gyermekek kezelése igen komplex, kezdve a speciális neonatológiai ellátástól, a rekonstrukciós műtétek megtervezésén, kivitelezésén keresztül a fogszabályozásig, a fül-orr-gégészeti gondozásig és a beszédfejlesztő logopédiáig.

Az összetett kezelésnek természeten nem csak az arc kozmetikai és funkcionális rekonstrukciója, hanem a lélek regenerálása is célja kell, hogy legyen. A klinikán az érintett családokat összefogó baráti kör teremt rendszeresen lehetőséget, hogy a családok kötetlenül találkozhassanak, konzultáljanak egymással és szakmacsoportokat képviselő orvosokkal, szakemberekkel.

2014. december 6-án, szombaton 10 órától a Gyermekgyógyászati Intézet tantermében lesz a következő találkozó, ahol a Mikulás mellett az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos diákjaival, kézműves foglalkozással és Móricz Dávid orvostanhallgató zongorajátékával várják a családokat.

A rendezvény vendége Risztov Éva, olimpiai bajnok úszónő, aki meglepetés ajándékkal készül a gyerekeknek, majd a Mikulás kíséretében meglátogatja az újszülött intenzív osztályt.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában