Utcazenéléssel gyűjtöttek rászoruló gyermekek nyári táboraira Wolf Kati és a Vastag testvérek

Akt.:
Utcazenéléssel gyűjtöttek rászoruló gyermekek nyári táboraira Wolf Kati és a Vastag testvérek
© Fotók: Ökumenikus Segélyszervezet
Budapest – A 1353-as adományvonal hívásával az egész országból lehet csatlakozni a jótékonysági akcióhoz Utcazenésznek állt gyermeknap alkalmából Vastag Csaba, Vastag Tamás és Wolf Kati.

A gyermeknapra időzített rendkívüli budapesti akcióval a sztárok célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtésére, melyhez a helyszínen kitett perselyezés mellett, az egész országból lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon. A zenészek a 1353-as adományvonal számjegyeit formázó, gyerekek által festett installáció előtt zenélve nem csak a rendezvényre meghívott gyerekek, hanem a Váci utca sétálói számára is óriási hangulatot teremtettek.

A figyelem felhívó akció célja az volt, hogy rászoruló gyerekek táboroztatására gyűjtsenek pénzadományokat. A különleges alkalomra érkezett gyermeket a zenei produkció előtt a Hard Rock Cafe látta vendégül, s a Taxify segítségével jutottak el a helyszínre. Az esemény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához, mely idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat, akik még soha nem jutottak el nyaralni.

img_0296_utcazneles_gyereknap_20180527_preview

Az Ökumenikus Segélyszervezet évközben is mintegy 2000 gyermek számára kínál rendszeresen fejlesztő és közösségi programokat. Sok olyan nélkülöző gyermek kerül a Segélyszervezet látókörébe, akinek nehéz családi helyzete miatt esélye sincs megtapasztalni a gyermekkor gondtalanságát. A Segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak, akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre!

Aki csatlakozik a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéshez az esélyt adományoz, méghozzá olyan gyermekeknek, akik önhibájukon kívül esélytelenek.

Hogyan lehet még csatlakozni?

  • A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal lehet segíteni
  • a segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Felhőtlen gyermekkor

A nyári táborokon túl – segítség egész évben

Az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte 11 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermeknek pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban. A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra.

img_9673_utcazneles_gyereknap_20180527_preview

A fejlesztő és közösségépítőprogramok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is. A folyamatos munka mellett, fontosak a nyári fejlesztőtáborok is, melyeket minden évben a Felhőtlen gyermekkor gyűjtéskor érkezett adományokból tud megszervezni a Segélyszervezet.

– Ökumenikus Segélyszervezet –