Utcai balhé Böszörményben: kés és bringa is repült

Utcai balhé Böszörményben: kés és bringa is repült
© Illusztráció: Matey István, archív
Hajdúböszörmény – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint Hajdúböszörményben az utcán megöléssel fenyegetett három helyi fiút.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Gábor helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint T. Gábor 2015. október 5-én 20 óra 20 perc körüli időben Hajdúböszörményben, a Dorogi utca és a Téglagyár utca kereszteződésénél három fiút leszólított és előzetes szóváltás nélkül megöléssel fenyegette őket, valamint verekedni akart velük. A férfi ezt követően egy kést és egy kerékpárt is a fiatalkorú sértettek irányába dobott, majd tovább kiabált velük. Az esetről az egyik fiú telefonon bejelentést tett a rendőrség ügyeletére. A járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol a 32 éves férfit elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A sértettek a helyi lakos ellen a rendőrkapitányságon magánindítványt terjesztettek elő, aki ellen zaklatás vétség elkövetése miatt is eljárás indult.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelttel szemben garázdaság vétség és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –