Utazzon velünk ismét!

Utazzon velünk ismét!
Jelentkezzen Ön is, s tartson velünk egynapos buszos kirándulásunkra!

A „hírös városként” ismert alföldi nagyvárosba, Kecskemétre utazunk először, ahol a hangulatos belvárost fedezzük fel. Itt szinte az összes felekezet temploma megtalálható. Kecskemét központjának uralkodó stílusa a szecesszió, melynek ékes példái a népdalban is megénekelt Cifrapalota, valamint a magyar szecessziós építészet egyik legszebb alkotásaként számon tartott Városháza. A különlegességének számító harangjáték meghallgatása és némi szabadidő után folytatjuk utunkat Ópusztaszerre, ahol hazánk történelmi jelentőségű történelmi emlékhelyét, a Nemzeti Történeti Emlékparkot látogatjuk meg.

Az Emlékpark legnagyobb vonzereje „A magyarok bejövetele” című monumentális körképfestmény. A XVIII. század végétől ismert műfaj lényege, hogy a néző egy kör alakú épület közepén lévő pódiumról egy körbefutó festett képet lát, mely előtt műterepet alakítanak ki. A kettőt úgy hangolják össze, hogy azt érezzük, valóságos tájba csöppentünk. A maga nemében egyedülálló, monumentális alkotás a romantika szemüvegén keresztül mutatja be hat egymáshoz kapcsolt jelenetben a magyarok bejövetelét a Kárpát-medencébe.

A Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is megtekinthetünk: például a Feszty jegycsomagban a Skanzen, a Nomád Park, a Rotunda kiállításait (kivéve: Panoptikum). Indulás hazafelé programunk végén, érkezés a késő esti órákban.

naplo.hu/utazas