Utánajártunk, mit művelnek fiataljaink a Facebookon

Akt.:
Utánajártunk, mit művelnek fiataljaink a Facebookon
© Fotó: Getty Images
Debrecen – Folyton a telefont nyomkodja, na de mégis mit csinál?! Mi most megkérdeztük.

– Egész nap fent vagyok a Facebookon, amit leginkább üzenetváltásra használok – válaszolta Göcs Róbert, hozzátéve, képeket ritkán szokott posztolni a közösségi hálóra.

Göcs Róbert Göcs Róbert ©

– A munkámból kifolyólag napi 8 órát ülök a számítógép előtt, este hazaérve nem az a legnagyobb gondom, hogy mit osszak meg a falamon. Maximum egy-két üzenetváltás erejéig használom, a barátaimmal inkább telefonon tartom a kapcsolatot – mondta Varga Kitti.

Varga Kitti Varga Kitti ©

– A telefonomra letöltött applikáció segítségével szoktam bejelentkezni a közösségi hálóra, ám ez nem túl gyakori – mondta el Duzs Kamilla, aki inkább a Messenger funkciót veszi igénybe napi szinten. – Ritkábban töltök fel magamról képeket, nem biztonságos, ha túl sok információ található meg rólunk az interneten – véli.

Duzs Kamilla Duzs Kamilla ©

Ismerőseivel való kapcsolattartás mellett Keczán Bella szívesen oszt meg képeket a közösségi oldalon. – Mindig nyomon követem a barátaim posztjait, magam is szívesen töltök fel fotókat – válaszolta, hozzátéve, kedveli az Instagram és a Snapchat képmegosztó applikációkat is.

Keczán Bella Keczán Bella ©

Szőke Attilát nem zavarják azok, akik naponta elárasztják képeikkel a közösségi hálót, úgy véli, az ő dolguk. – Én magam viszont nem viszem túlzásba a posztolást – mondta. – Sportolok, így facebookos csoportos beszélgetésekben szoktam beszélni barátaimmal az edzésről.

Szőke Attila Szőke Attila ©

Rozsnyai Péter sem szeret sokat posztolni a közösségi oldalra, Instagramra viszont annál inkább. – A Facebookot leginkább ismerkedésre és csevegésre használom, telefonos applikáció segítségével – mondta.

Rozsnyai Péter Rozsnyai Péter ©

HBN|Fotó: Molnár Péter
hirdetés