Úszószövetségi vita – Hargitay: Gyurta Dániel nem osztja Hosszú Katinka álláspontját

Budapest – Gyurta Dániel nem kíván Hosszú Katinkával közös álláspontra helyezkedni – ezt maga az úszó közölte telefonon Hargitay András szövetségi kapitánnyal.

“Dani maga hívott fel a délután folyamán, és tisztáztuk, hogy Hosszú Katinka közleményét illetően milyen nyilatkozatot tett” – mondta az MTI-nek Hargitay András. “Dani elmondta, nem kíván Katinkával közös álláspontra helyezkedni. Ő annyit mondott, hogy, mint az élet bármely területén, az úszósportban is mindig van min javítani, de egyáltalán nem áll szándékában leváltani az elnököt. Egy vágya van, hogy legjobb tudása szerint, a tőle megszokott szinten készüljön” – mondta.

Hargitay András hozzátette, az olimpiai bajnok mellúszó nem kíván a sajtóban magyarázkodni, de felhatalmazta arra, hogy szavai átértelmezését tisztázza.

Szerdán a 24.hu honlapon jelent meg Gyurtával egy interjú, amelyben a klasszis így nyilatkozott: “Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni.”

– MTI –Sporthírek


hirdetés