Úszószövetségi vita – Gyurta: nem szorulok közvetítőre

Akt.:
Gyurta Dániel
Gyurta Dániel - © Fotó: Derencsényi István
Budapest – Gyurta Dániel fenntartja az úszószövetséget is bíráló szerda délutáni nyilatkozatát, egyúttal leszögezi, nincs rászorulva arra, hogy harmadik fél adja a szájába a szavakat.

Az olimpiai bajnok mellúszó ezt nem sokkal azt követően írta Facebook-oldalára, hogy Hargitay András szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, a klasszis nem kíván közös álláspontra helyezkedni Hosszú Katinkával a Magyar Úszó Szövetséggel zajló vitájában.

Közösségi oldalán Gyurta azonban szerda este újra megosztotta a már említett kísérő üzenettel azt a nyilatkozatot, amely a 24.hu oldalon látott napvilágot.

“Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.”

– MTI –


Úszószövetségi vita – Hargitay: Gyurta Dániel nem osztja Hosszú Katinka álláspontját

Budapest – Gyurta Dániel nem kíván Hosszú Katinkával közös álláspontra helyezkedni – ezt maga az úszó közölte telefonon Hargitay András szövetségi kapitánnyal.


Az úszószövetség értetlenül áll Hosszú Katinka újabb megnyilvánulása előtt

Budapest – A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vezetése értetlenséggel fogadta Hosszú Katinka újabb megnyilvánulását, és a háromszoros olimpiai bajnok súlyos kritikájában szereplő vádakat megalapozatlannak minősítette.


Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást

Budapest – Hosszú Katinka nyílt levélben lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét. A háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világ- és Európa-bajnok úszónő az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében úgy fogalmazott: az utóbbi időben Gyárfás Tamás részéről napvilágot látott nyilatkozatok miatt döntött úgy, hogy ideje megszólalnia.

hirdetés