Sport

2018.02.23. 14:14

Kézilabda Bajnokok Ligája - Nagy lépést tehet a második hely felé a Veszprém

Budapest - Nagy lépést tenne a második hely felé csoportjában a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, amennyiben vasárnap délután győzne a német Flensburg otthonában.

Budapest - Nagy lépést tenne a második hely felé csoportjában a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, amennyiben vasárnap délután győzne a német Flensburg otthonában.

Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémieknek 12 forduló után ugyanúgy 15 pontjuk van, ahogyan a Flensburgnak és a szintén német THW Kielnek. Utóbbi szombaton a lengyel Kielcét fogadja, az utolsó fordulóban pedig a csoportelső Paris Saint-Germain vendége lesz. A magyar együttes az utolsó körben a szlovén Celjét fogadja, a Flensburg pedig a dán Aalborg otthonába látogat.

A papírforma alapján a Veszprém számára még a döntetlen is elég lehet a második helyhez - mert hazai pályán egy góllal legyőzte a Flensburgot -, de csak győzelem esetén mehetne biztosra.

A meccs további pikantériája, hogy a veszprémiek svéd vezetőedzője, Ljubormir Vranjes 2006 és 2009 között a Flensburg játékosa volt, edzőként pedig 2010-től tavaly tavaszig tevékenykedett a csapatnál. Irányítóként Bajnokok Ligája-ezüstérmet, trénerként a többi között BL-aranyat és KEK-et nyert az együttessel, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség a világ legjobb edzőjévé választotta.

A csapatok eddigi kilenc egymás elleni BL-találkozójából egy döntetlen mellett ötöt a Veszprém, hármat a Flensburg nyert meg. Vranjes a közelmúltban kijelentette, hogy más szellemiségű, sokkal gyorsabb csapatot szeretne látni a pályán, mert belefáradt, hogy bár jó a védekezésük, ezt nem tudják kihasználni.

Az új taktikát sikerrel alkalmazták a fehérorosz Meskov Breszt ellen az előző fordulóban, hiszen 12 gólos sikert arattak. A sérült William Accambray és Győri Mátyás továbbra sem léphet pályára.

"Hasonló hozzáállással kell pályára lépnünk vasárnap, mint tettük azt múlt héten, ha le akarjuk győzni a Flensburgot. Természetesen ez nehéz lesz, de már játszottunk jól ellenük, szóval van tapasztalatunk, hogy mi várhat ránk a hétvégén" - idézte pénteken a klub honlapja a balátlövő Momir Ilicet.

"Egy olyan helyre megyünk, ahol nagyon nehéz játszani - szögezte le a vezetőedző. - Nem lesz könnyű feladatunk, de azt gondolom, hogy most lehetőségünk lesz megmutatni, hogy jobban is tudunk teljesíteni, mint ahogyan azt a Kiel ellen tettük. Meg fogjuk mutatni, hogy egy csapat vagyunk, és együtt fogunk harcolni a mérkőzésen" - ígérte Vranjes.

A MOL-Pick Szeged a közelmúltban nagy meglepetésre két góllal nyert a német bajnok Rhein-Neckar Löwen otthonában, majd alaposan megnehezítette a BL-címvédő Vardar Szkopje dolgát. A magyar együttes matematikailag továbbra is versenyben van csoportja negyedik helyéért, bár kevés esélye van ennek elérésére, mert ehhez az is kellene, hogy a Löwen már ne szerezzen pontot a csoportkörben.

Ezúttal - szombat délután - a továbbjutásért küzdő horvát PPD Zagreb csapatát fogadják a szegediek, amely Zlatko Saracevic vezetőedző kinevezése óta egyre jobb formában van, az előző fordulóban meglepetésre legyőzte a francia HBC Nantes-ot.

A PPD Zagreb és a Szeged eddig 11 alkalommal találkozott egymással a BL-ben: két döntetlen mellett öt magyar és négy horvát siker született.

A női BL középdöntőjéből még három forduló van hátra, de a címvédő Győri Audi ETO KC már most nagy lépést tehet az első hely megszerzése felé, ugyanis hétfő este a román CSM Bucuresti együttesét fogadja, amely eddig egy ponttal többet gyűjtött nála.

Rendkívül érzelmes rangadóra van kilátás, hiszen ez lesz a győriek első mérkőzése azt követően, hogy sikeredzőjük, a spanyol Ambros Martín bejelentette: az idény végén távozik a klubtól.

Január végén a győriek hat góllal kikaptak a román fővárosban.

A Ferencváros számára még elérhető a második hely a csoportjában, ehhez azonban fontos lenne győznie a Buducnost Podgorica otthonában. Ez tavaly sikerült, a FTC nyolcgólos sikerrel távozott a montenegrói csapat otthonából, és ugyanennyi volt a különbség január végén Dabason is.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló:

Szombat:

A csoport: MOL-Pick Szeged - PPD Zagreb (horvát) 17.30

Az állás: 1. Vardar Szkopje 20 pont, 2. HBC Nantes (francia) 17, 3. Barcelona (spanyol) 16, 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 14, 5. MOL-Pick Szeged 11, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 6 (322-345), 7. PPD Zagreb (horvát) 6 (297-339), 8. IFK Kristianstad (svéd) 6 (307-365)

Vasárnap:

B csoport: Flensburg-Handewitt (német) - Telekom Veszprém 17.00

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Paris Saint-Germain (francia) 22 pont, 2. Telekom Veszprém 15 (347-325), 3. Flensburg-Handewitt (német) 15 (348-336), 4. THW Kiel (német) 15 (308-302), 5. Vive Kielce (lengyel) 11, 6. Meskov Breszt 8, 7. Aalborg HB (dán) 5 (312-342), 8. Celje PL (szlovén) 5 (344-377)

A csoportok első helyezettjei a negyeddöntőbe jutnak. A második helyezettek az alsó ágról, a 3-6. helyezettek pedig a felső ág másik csoportjából kapnak ellenfelet a nyolcaddöntőben.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 4. forduló:

Szombat:

2. csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 19.30

Az állás: 1. Vardar Szkopje (macedón) 14 pont, 2. Metz HB (francia) 10, 3. FTC-Rail Cargo Hungaria 8, 4. Buducnost Podgorica 6, 5. Thüringer HC (német) 2 (170-201), 6. SG BBM Bietigheim (német 2 (172-207)

Hétfő:

1. csoport: Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 19.00

Az állás: 1. CSM Bucuresti 11 pont, 2. Győri Audi ETO KC 10, 3. Rosztov-Don (orosz) 9, 4. Nyköbing FH (dán) 5, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 4, 6. Midtjylland (dán) 3

A csoportok 1-4. helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!