Uszonyok nélkül is gyors a debreceni sellőlány

Senánszky Petra
Senánszky Petra - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Először indult a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola színeiben úszóversenyen Senánszky Petra, a Debreceni Búvárklub 6-szoros világbajnok uszonyosúszója.

A két egyesület közötti együttműködés jegyében, ha uszonyok nélkül indul versenyen, akkor csapattársával, a szintén Világ-, és Európa- bajnok Kosina Gergővel együtt a DSC-SI színeiben teszi azt.

Petra a szombati, I. Szentes Sprint Nemzetközi Úszóversenyen az 50 méteres gyorsúszásban a megszokott felszerelések nélkül is remekül tempózott, hiszen több mint 1 másodperces előnnyel a célba érkezve szerezte meg első sportiskolás aranyérmét, ráadásul az olimpikonokat is felsorakoztató mezőnyben ez az úszás érte el a legmagasabb pontszámot a verseny során.

„Mindig is szerettem „simán” úszni, annak ellenére, hogy az úszásom ritmusa és technikája az uszonyhoz van igazítva. A felkészülésünk mostani szakaszában belefér 1-2 úszóverseny, és azt is szeretném mindenkinek megmutatni, hogy a két sportág remekül kiegészíti egymást, a szorosabb együttműködésből mindenki csak hasznot húzhatna.” – mondta az 50 és 100 méteres uszonyos gyorsúszás jelenlegi világcsúcstartója.

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –
hirdetés