Úszó Ob döntőben a debreceni búvárklubosok

Úszó Ob döntőben a debreceni búvárklubosok
Ketten is a döntőbe kerültek a XLV. Országos Gyermek Úszóbajnokságon a Debreceni Búvárklub úszószakosztályának versenyzői közül. A kiváló formaidőzítésnek köszönhetően 13 egyéni csúcsot értek el az ifjú titánok, a hétvégi Gyermek OB-n, mely Miskolcon került megrendezésre. 50 egyesület 388 versenyzője állt rajthoz, közülük a Debreceni Búvárklub 6 fővel képviseltette magát.

Úgy gondolom, hogy az az utánpótlás építő munka, amit elkezdtünk 2 évvel ezelőtt kezdi meghozni a gyümölcsét. Szabó Anita és Stefán Milán személyében a Búvárklub első egyéni úszó döntőseit üdvözölhetjük. Anita esetében ez azért is nagy jelentőségű, mert a 100 m-es mellúszásban az egy évvel idősebbek között verekedte be magát a döntőbe, 3 másodpercet javítva egyéni legjobbján. Tovább növeli az eredmény mértékét, hogy Anita még csak heti 5 edzésen vesz részt. Nem véletlenül, hiszen vigyázunk a talentumainkra. Stefán Milánnak a 100 m-es pillangóúszásban sikerült a legjobbak közé verekednie magát és mindössze 2 tizedmásodperc híján, 200 pillangón is majdnem döntőt ért a 9 másodperces javulás.

Ennek a korosztálynak a komolyabb edzései szeptembertől indulnak. Akkor már erősítés is bekerül a felkészülésbe, ami tovább javítja majd eredményeinket. Úgy gondolom, hogy a már felépített és világbajnokokat kinevelő uszonyos szakosztályunk útját járva garantált, hogy az úszó szakosztályunkból is válogatottak és nemzetközi hírű sportolók kerüljenek majd ki, nyilatkozta Moravecz János edző.

 További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek