Labdarúgás

2020.04.03. 13:59

A balmazújvárosi lány szeretne megragadni a válogatottban

Pintér Tekla számára a tanulás legalább olyan fontos, mint a sport.

Fotó: MLSZ

Felnőtt csapat híján, „csak” utánpótlásképzés zajlik jelenleg a Balmazújvárosban, de az elég magas szinten. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy több száz igazolt fiatal sportol a Balmazújvárosi FC-ben, s a gyerekek egy része már kapott ajánlatot nagyobb kluboktól, vagy épp meghívót valamelyik korosztályos válogatottba. Az egyik legérdekesebb vonal jelenleg a női futball, hiszen onnan több játékos is volt már a nemzeti csapattal összetartáson.

– Tavaly kilenc ilyen „tornán” vehettem részt, az idén pedig már kétszer kaptam meghívást összetartásra. Januárban Debrecenben találkoztunk, februárban pedig Putnokon a csapattársakkal egy regionális kiválasztó keretein belül – emlékezett vissza Pintér Tekla, a BFC lány csapatának egyik kiválósága.

Fotó: MLSZ

Közbeszólt a koronavírus

Az idei harmadik ilyen jellegű kiválasztás Nyíregyházán lett volna, de a vírus miatt azt már az MLSZ nem tartotta meg, elhalasztotta. Információink szerint a fiatal labdarúgó hölgynek arra is készen állt már a meghívója.

– Nem könnyű helyzet ez a sportolóknak, de muszáj hozzá alkalmazkodni. Tóth Gábor edzőnk küldött át egyéni edzéstervet. Van udvarunk, tudok kint is és bent is dolgozni, haladni. Nem akarok lemaradni, nem akarok szétesni, így ezekhez még magamtól is csinálok édesapámmal labdás edzést – folytatta az U14-es női korosztályos válogatott több összetartásán is megfordult ifjú hölgy.

Pintér Tekla abban a szerencsés helyzetben van, hogy az édesapja, Pintér István is magas szinten foglalkozik a labdarúgással, például ő az edzője a balmazújvárosi U19-es női csapatnak.

– Büszke vagyok a lányomra, örülök, hogy a labdarúgásban is megtalálja a helyét, és szépen halad előre az úton.

„Az egyesületnél szeretettel várjuk a focizni vágyó hölgyeket, lányokat is. A jó példák itt sorakoznak előttünk, a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét”

– fogalmazott a büszke edző, és apa.

A jó példáknál pedig nem véletlen a többes szám, hiszen az újvárosiak másik tehetsége, Harangi Lili is megfordult már a válogatott körül.

Fotó: MLSZ

Ráadásul láthatóan a motivációval sincs probléma: – Szeretnék válogatott kerettag lenni folyamatosan. Ha pedig a klubszintet nézzük, most még Balmazújváros számomra a legfontosabb, de hosszú távon az a célom, hogy egyszer majd a Fradiban focizhassak. Az az igazság, hogy a tanulást helyezem előtérbe, de nagyon fontos szerepet játszik a foci is az életemben. Az pedig külön öröm, hogy a család, és a barátok is támogatnak mindenben – mondta el Pintér Tekla.

PI

Borítókép: Pintér Tekla (balról) már több összetartáson is részt vett a válogatottal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában