Ünneprontó húsvéti ellenőrzések – már aki okot adott rá

Ünneprontó húsvéti ellenőrzések – már aki okot adott rá
© Illusztráció: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Nagypéntektől húsvét második napjáig a megyei főkapitányság rendőrei 13 ezer 496 járművezetőt ellenőriztek a megyében.

Napok óta tartanak a közúti ellenőrzések a megye útjain, és még nincs vége, mert a Speedmarathon elnevezésű 24 órás nemzetközi sebesség-ellenőrzési akció szerda 6 órától másnap reggelig tart.

A berettyóújfalui és a püspökladányi kapitányságok munkatársai a román szervekkel azonos időben már április 12-én és 13-án akcióba léptek. Az újfaluiak 26 helyszíni, illetve 12 közigazgatási bírságot szabtak ki, 3 esetben pedig sebesség túllépés miatt indult közigazgatási eljárás. A ladányiak 40 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, 17 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, közigazgatási eljárást pedig 7 esetben kezdeményeztek.

Nagypéntektől húsvét második napjáig a megyei főkapitányság rendőrei 13 ezer 496 járművezetőt ellenőriztek, 12-vel szemben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, közülük 9 sofőrrel szemben büntetőfeljelentést tettek. Gyorshajtás miatt 246 esetben intézkedtek.

A debreceni rendőrök három helyszínen „finn módszerrel” állították meg a gépjárművezetőket húsvét első napján, azaz a Nagyerdő közelében, a Szabó Lőrinc utcán és a 33-as számú főúton valamennyi járművet és vezetőjét ellenőrizték. Összesen 210 járművet állítottak meg, 3 sofőrnél jelzett az alkoholszonda, kettő ellen közigazgatási eljárást, eggyel szemben büntető feljelentést kezdeményeztek. Egy esetben a rendszám meghamisítása gyanúja miatt indítottak eljárást.

Húsvét második napján a megye rendőrei közül a hajdúszoboszlóiak 73, a hajdúnánásiak 175, a püspökladányiak 20 járművezetőt ellenőriztek az ittasság kiszűrésére. Egy kerékpárosnál jelzett a szonda és további 9 szabálysértővel szemben intézkedtek még.

A négynapos ünnepen 7 személyi (3 súlyos és 4 könnyű) sérüléssel járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rend őrei. Legtöbbször a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése vezetett balesethez.

HBN


Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Debrecenben

A cívisvárosi egyenruhások április 16-án három helyszínen, a Nagyerdő közelében, a Szabó Lőrinc utcán, valamint a 33-as számú főúton állították meg a gépjárművezetőket.