távolságot tartanak

2020.05.20. 12:37

Ismét edzeni fognak a DEAC gladiátorai

A Debreceni Egyetem amerikai focistái a járványügyi előírásokat betartva kezdik meg ismét a csoportos edzéseket. A bajnokság lehetséges kezdési időpontja is megvan.

Fotó: DEAC

Március közepe óta nem készülhettek együtt a DEAC Gladiators játékosai. A Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) ugyanis a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a bajnoki rajtot és egyben megkérte a csapatokat, hogy a tréningeket is szüneteltessék a játékosok egészségének megőrzése érdekében. A kormány enyhítő intézkedéseinek, valamint a járvány elleni hatásos védekezésnek köszönhetően a szövetség május 19-én közleményben javasolta a csapatoknak azt, hogy elkezdhetik újra az edzéseket. Emellett a bajnokságok lehetséges kezdési időpontját is megjelölték, amelyet augusztus 20-ra ütemeznének. Ám erről júniusban tervez pontosítást a szövetség – olvasható a DEAC honlapján.

A DEAC Gladiators is ezen a héten újra elkezdi a munkát a járványügyi előírások betartásával. Gyarmati Ottó vezetőedző elmondta, hogy hőmérővel és felületfertőtlenítővel is készülnek. Hozzátette, no-contact edzésekben gondolkodnak az edzői stábbal a kellő távolságtartás betartásával, így az elkövetkezendő időszakban alapozást végeznek.

– Felemás érzésekkel vágunk neki a mostani felkészülésnek, hiszen nagyon hiányoznak az edzések minden játékosnak, de természetesen tudjuk, hogy a veszély még nem múlt el, úgyhogy óvatosnak kell lennünk. Az elmaradt tavaszi rajtra nagyon jól sikerült a felkészülésünk, az elkövetkező edzéseken fog kiderülni, hogy ebből mi maradt. Ha csak a naptárat nézzük, akkor időnk végül is van, de most az idő talán a legkisebb tényező. Én kicsit korainak tartok egy augusztusi bajnoki indulást, mivel egyetemi csapatként több játékosra nem fogunk tudni számítani szeptemberig, amíg a szemeszter el nem kezdődik – mondta a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában