Ünnepi megemlékezés a Debreceni Egyetemen

Ünnepi megemlékezés a Debreceni Egyetemen
© Illusztráció: Archív
Debrecen – Egész napos programmal tisztelegnek a hősök előtt az 56-os forradalom 60. évfordulóján.


A Főépület második emeleti kerengőjén „ A forradalom gyújtópontjában – Tűzből élet és enyészet” címmel nyílik kiállítás október 21-én, pénteken 9 órakor, amelyet az „ Utak és tévutak az ’50-es évek tudománypolitikájában” elnevezésű nyilvános konferencia követ 10 órától.

– 60 esztendő elteltével letisztultak a korabeli események, amelyekről ma már tudományos megközelítéssel lehet véleményt formálni – fogalmazott a konferencia előadója Jávor András oktatási rektorhelyettes. Az évforduló kapcsán több tudományterületet átfogó előadások hangzanak el – többek között – az ’50-es évek Magyarországának jogász- és orvosképzésről, a humán- és társadalomtudományok helyzetéről, de még a zenetudományról, valamint a mezőgazdaság számára ártalmas átalakításokról és a II. világháborút követő évtizedek teológiai kérdéseiről is.

Az ünnepségen kiderül, melyek voltak a legjobb alkotások „A Te ’56-od a Mi ’56-unk!” videópályázaton, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából közösen hirdetett meg Debrecen Önkormányzata és a Debreceni Egyetem.

HBNGazdag programsorozattal emlékezik a város

Debrecen – Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója tiszteletére 2016. október 23-án – vasárnap – megemlékezést és koszorúzásokat rendeznek Debrecenben.Megérkezett a tank a Hatvan utcára

Debrecen – Hamarosan a helyére kerül az 1956-os debreceni sortűz áldozatainak emlékműve.