Ünnepi lapszám a 150 éves debreceni színház tiszteletére

Ünnepi lapszám a 150 éves debreceni színház tiszteletére
© Fotó: Matey István
Debrecen – A most kezdődő 2015/2016-os évadban fennállásának 150. évfordulóját ünnepli a Csokonai Színház.

Ebből az alkalomból a Hitel irodalmi, társadalmi, művészeti folyóirat színházi számmal jelentkezett, melyben bemutatják a debreceni teátrum történetét, kiemelkedő korszakait és alkotóit. Az ünnepi lapszámot pénteken a Kölcsey Központ Báltermében irodalmi est keretében mutatták be.

A rendezvényen többek között közreműködött Ráckevei Anna, Kubik Anna, Csikos Sándor, Lengyel György, valamint a lapszám szerzői, illetve a szerkesztőség tagjai. Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere beszédében arra emlékeztetett, hogy a Katona József Bánk Bán című darabjával megnyitott színház 150 éve része Debrecen kultúrájának. A város lakói mindig a magukénak érezték és érzik ma is. A városvezető arról is beszélt, hogy az új Latinovits Színház egy-két éven belül elkészül.

HBN-OCs


Nívós konferenciának ad otthont a 150. évfordulóját ünneplő Csokonai Színház
Debrecen – A reneszánsz jegyében telik a Csokonai Színház következő évada, emellett októberben megünneplik a teátrum megnyitásának 150. évfordulóját is – mondta el Ráckevei Anna igazgató abból az alkalomból, hogy pénteken és szombaton Debrecen ad otthont a magyar színház jövőjéről rendezett szakmai konferenciának, majd az országos színházi évadnyitónak, amelyen átadják a Kaszás Attila-díjat.
hirdetés