Ünnepélyes peronavató Konyáron

Akt.:
Ünnepélyes peronavató Konyáron
© Fotó: Magánarchívum
Konyár – Szombaton tartották a konyári vasútállomás felújított, új utasperonjának hivatalos átadó ünnepségét. A beruházáshoz szükséges anyagi forrást teljes egészében Konyár Község Önkormányzata biztosította.

2015. augusztus 01-jén 11.00 órától kezdődött a 106-os, Debrecen – Nagykereki vasútvonalhoz tartozó létesítmény avatóünnepsége Konyáron. A 15 cm-rel magasabb új átépített perontető betonaljas szerkezetű, közel 100 m hosszú.

A peron tervezésében és a burkolat kialakításának kivitelezésében segítséget nyújtott a MÁV Zrt. Az eseményen többek között jelen voltak: Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Balogh Zsigmond MÁV állomásfőnök, Hadnagy Attila műszaki igazgatóhelyettes, Szilágyi Zsigmond, helyi intézmények és civilszervezetek vezetői, képviselő-testületi tagok és érdeklődő vendégek, akik Vig Szilárd polgármester úr szíves invitálására érkeztek.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A község első embere sajnálatát fejezte ki, hogy a település előző vezetése nem preferálta a közösségi közlekedés ez irányú pályázati lehetőségeinek kihasználását, továbbá örömének adott hangot, hogy megújulhatott az állomás, hiszen a konyáriak és az utazóközönség biztonságos le és felszállását, komfortérzetének javítását célozták a fejlesztések.

– Konyár Könyvtár –
hirdetés