Ünnepeltek a téglási pedagógusok

Ünnepeltek a téglási pedagógusok
© Fotó: Magánarchívum
​Téglás – A közelgő pedagógusnapra hangolódva városi ünnepségen vettek részt a helyi óvoda, iskola nevelői, oktatói és az őket segítő munkatársak.

A rendezvényt az önkormányzat és az iskola fenntartója, a Baptista Szeretetszolgálat szervezte, megköszönve ezzel a nevelők áldozatkész munkáját.

Fotó: Tompa Tibor Csabáné Fotó: Magánarchívum ©

Az ünnepség a hagyományokhoz híven Újlaky István pedagógus emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött, majd az Úttörő utcai ebédlőben került sor Czibere Béla polgármester ünnepi köszöntőjére. Derűt, optimizmust és elsősorban a gyermekek pozitív visszajelzései által nyújtott feltöltő erőt kívánt a jelenlévőknek. Az iskola szülői szervezete által összeállított gyerekműsorban az olykor vidám, olykor megható versek és dalok között angol nyelvű produkciók is elhangzottak.

Fotó: Tompa Tibor Csabáné Fotó: Magánarchívum ©

Ezen az ünnepi eseményen került sor a helyi pedagógiai díjak átadására is. Ebben az évben a képviselő-testület Urbin Mihályné óvodapedagógus, Ölvetiné Veres Rita tanítónő és Kissné Lesnyák Beáta tanárnő részére ítélte oda a díjat. A díjazottakat dr. Gál György jegyző méltatta. A rendezvény ünnepi ebéddel ért véget.

A pedagógusnap városi szintű megünneplése hagyománynak számít Tégláson, így köszönve meg a város lakosai nevében is az óvodai és iskolai nevelők, oktatók és dolgozók egész éves, lelkes és színvonalas munkáját.

– Tompa Tibor Csabáné –