Ünnepeltek a sárrétudvari nyugdíjasok

Három évtizede együtt
Három évtizede együtt - © Fotó: Magánarchívum
Sárrétudvari – Fennállásának 30. évfordulóját ünnepeli idén a Sárrétudvari Nyugdíjasklub és Népdalkör Egyesület. Ennek jegyében Területi Nyugdíjas találkozót szerveztek néhány napja, melyen részt vettek a szomszédos Biharnagybajom, Szerep és Sárrétudvari nyugdíjas és dalos klubjainak tagjai is.


A sárrétudvari szervezet vezetője, Kun Béláné elmondta: három évtizeddel ezelőtt 10-12 fő részvételével jött létre a szerveződés. Jelenleg 38 tagjuk van. Az első tíz évben csak kézimunkáztak és beszélgettek, majd amikor ő lett az elnök, elkezdtek barátkozni a szomszéd községek lakóival, programokat szerveztek és megalapították a népdalkört, amellyel megyei és országos versenyeket is nyertek. Egyebek mellett Beregszászon és Erdélyben is felléptek.

A hétvégi rendezvényen 96-an gyűltek össze. Megemlékeztek az elhunytakról, a kirándulásokról és a klub életről. A napot kölcsönös ajándékozással, tombolával, a helyi népdalok eléneklésével, valamint tánccal zárták. A házigazda sárrétudvariak erre az alkalomra kékfestett új népviseletet készítettek.

HBN–OCs