Helyi közélet

2016.01.26. 12:30

Egészségügyi képzések a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Az Egészségügyi Kar nyílt napján az induló képzésekről tájékozódhattak a diákok.

Debrecen - Az Egészségügyi Kar nyílt napján az induló képzésekről tájékozódhattak a diákok.

Az újraélesztés, az intubálás és a vérvétel folyamatát is bemutatták, valamint az újszülött gondozás legfontosabb lépéseibe is beavatták a résztvevőket a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának nyílt napján, múlthét csütörtökön Nyí­regyházán.

Az előadóteremben Sárváry Attila oktatási dékánhelyettes ismertette mások mellett a kar négy alap- és négy mesterszakát, ezek közül kiemelte a 2015 év végén akkreditált egészségügyi tanár mesterszakot. Kitért arra is, hol helyezkedhetnek el a náluk végzett ápolók, mentőtisztek, szülésznők, védőnők, egészségügyi szervezők vagy éppen a szociális munkások. A középiskolás diákok hallhattak a külföldi gyakorlati képzési lehetőségekről, hiszen a kar mások mellett török, francia, osztrák, holland és svájci kapcsolatokkal is rendelkezik, így a kötelező gyakorlatot akár valamelyik partnerintézményben is végezhetik a diákok.

Nagy Miklós, a tanulmányi osztály vezetője a felvételi eljárásról beszélt, bemutatta a felvételi űrlap kitöltésének menetét, továbbá a szülők kérdéseire is készségesen válaszolt. Az előadások után a kar épületében felállított standokon a képzésekről gyűjthettek információt a fiatalok, illetve ők maguk is kipróbálhatták, hogyan tegyenek tisztába egy újszülöttet vagy éppen hogyan élesszenek újra egy eszméletlen embert.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában