Ünnepelt Nyíradony

Ünnepelt Nyíradony
Ünnepelt Nyíradony
Nyíradony – a hagyományokhoz híven Nyíradony főterén gyűltek össze közös ünneplésre a város lakói augusztus 19-én.

Szent István király és az Új kenyér ünnepén Tasó László országgyűlési képviselő, a város polgármestere köszöntötte a közönséget, méltatta István király munkásságát, mellyel megteremtette a magyar államot. Hangsúlyozta: – „Ha visszagondolunk István király életművére, ha felidézzük 1956 szellemét, ha megértjük az összefogás erejét, akkor azt is érteni fogjuk, hogy vagy együtt emelkedünk fel, vagy sehogyse.

Ha száz év múlva visszatekintenek ránk, nem lesz már fontos kinek volt igaza, hogy ki rontotta el, hanem mindnyájan felelősök leszünk a nemzet sorsáért. Együtt kell rendbe raknunk István király országát”

A helyi társadalmi és civil szervezetek megkoszorúzták az Árpád téren álló Szent István emlékművet, majd ökomenikus istentisztelet keretében megszentelésre került az új kenyér.

Ezen az ünnepen került sor a Díszpolgári cím átadására, melyet ebben az évben, a közelmúltban elhunyt Szilágyi László részére ítélte oda a város képviselőtestülete. A díjat az elhunyt testvére, Szilágy Miklós vette át.

A bensőséges megemlékezés után „Hol vagy István király? „címmel Veres László Zsolt zenés műsora következett. Az augusztusi vigasságot a Ligetalja Néptánc Együttes fergeteges műsora nyitotta meg, majd a Garlitzból érkező vendégcsoport mutatkozott be. Az este nyíradonyi tánc-zenével folytatódott, utána Urszuly Edit és Tűzrózsák műsorával záródott a nap.

T. V.
hirdetés